Een leuk verhaal

Over hotel van Neer

Hotel met Delftse geschiedenis

 Diepe wortels van Delft. Met vriendelijke groeten aan deze prinselijke stad. De familie Jantje ontvangt al tientallen jaren gasten in “hun” Delft. Op Koepoortplaats  voel je nog de warme familiale sfeer waarmee Herberg Hendrik in 1953 opende. Maar waar komt de themamuziek voor het Hotel van Neer vandaan?

Delfts levenswerk

 Delft is een bijzondere plek. De stad heeft een enorme geschiedenis met mooie verhalen. Willem van Oranje liep over het Prinsenhof. Johannes Vermeer gebruikte daar penseelstreken. Daar werd de band Tee Set geboren. En de familie Jantjei leidt daar al tientallen jaren een prachtig familiebedrijf. Delft Hotelcentrum? Daarom groeien de wortels van Hotel van Neer stevig in de bodem van Delft.

Een tijdlijn

1953

 Moeder De Vlassenaer is ondernemend en begint een 7-kamer appartement te huren in Houttuis. Later neemt dochter Elly samen met haar man Antoon Jantje het stokje over. Het pension wordt binnenkort een professioneel hotel. Tegelijkertijd staat Antoon met Flame Formation ook regelmatig op alle Nederlandse podia.

 2000

 De gemeente Delft is van plan het gebied rond het station te herontwikkelen tot het huidige Spoorzonegebied. Dit betekent dat ook Hotel de Vlassenaer vermeden moet worden. Er zijn plannen voor een nieuw hotel aan de Koepoortplaats in Delft.

 2010

 U niet voila! In 2010 verrijst een nieuw hotel aan de poort van het stadscentrum, waarachter het prachtige groen van Delftse Hout ligt. Hotel van Neer is als thuis, met 92 kamers, een bar, lounge, restaurant en drie vergaderzalen. Broers Leon en Rogier Jantje nemen met trots het stokje over van Antoon en Elly.

 2022

 Ook dit jaar kunt u genieten van een heerlijk verblijf in dit bijzondere hotel in Delft. Uiteraard staat er een enthousiast, gepassioneerd en gezellig team op je te wachten. Bekend en toch internationaal aantrekkelijk. Opmerkelijk? Muzikaal thema en veel livemuziek. Het past bij de muzikale carrière van Antoon en bij de liefde van het hele gezin voor muziek.

Bekijk de stijlvolle kamers die bij elke situatie passen. Een weekend met het gezin in Delft? Houd je van livemuziek? Of kies voor een romantische overnachting. U bent thuis in Delft.